Όροι Χρήσης

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

H Ιστοσελίδα www.somfisnails.com  περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο αποτελεί την ηλεκτρονική παρουσία της επιχείρησης με την επωνυμία «ΜΟΤΣΚΑΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΩΝ & ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ» (ΑΦΜ 131134561, ΔΟΥ ΔΡΑΜΑΣ) και διακριτικό τίτλο SOMFIS. Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στη Δράμα (Πλατεία Ελευθερίας Ο.Τ.16).

Η επιχείρησή μας καταβάλει καθημερινά κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Με τη δημιουργία του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού καταστήματος σηματοδοτείται η έναρξη μίας μορφής προηγμένης επικοινωνίας της επιχείρησης με τους πελάτες μας. Το ηλεκτρονικό κατάστημα που δημιουργείται απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που επιθυμούν την άμεση ενημέρωση τους στα προϊόντα που προσφέρει η επιχείρηση μας σε συνδυασμό με τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, κατόπιν εξ’ αποστάσεως διαδικτυακής παραγγελίας, πάντοτε υπό την επιφύλαξη της επάρκειας των αποθεμάτων της.

Η SOMFIS στοχεύει στην άμεση εξυπηρέτηση και ικανοποίηση του πελάτη με την συνεχή υπευθυνότητα που επιδεικνύει σε όλη την πορεία της επιχειρηματικής της ανάπτυξης.
Οι παρόντες όροι είναι απολύτως συμβατοί με το ισχύον ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο ενώ οι χρήστες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της εταιρείας να μεταβάλλει διατάξεις των παρόντων όρων, στο μέτρο που δεν αφορούν δεσμευτικές νομικά υποχρεώσεις του και χωρίς να επηρεάζονται τετελεσμένες καταστάσεις.
Ο χρήστης του διαδικτυακού τόπου αναγνωρίζει ότι διάβασε τους παρόντες όρους, συμφωνεί με αυτούς και αναλαμβάνει την υποχρέωση της τήρησης τους.
Για εμάς ο πελάτης είναι υποχρέωσή μας να είναι πάντα ενημερωμένος και διασφαλισμένος. Για τον λόγο αυτό ενημερώνουμε τους πελάτες του ηλεκτρονικού καταστήματος μας για τα ακόλουθα θέματα:

Α. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Προκειμένου να διενεργηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της SOMFIS για να γίνουν παραγγελίες προϊόντων της επιχείρησης, θα ζητηθεί η γνωστοποίηση από πλευράς σας κάποιων προσωπικών σας στοιχείων. Όταν κάνετε μια παραγγελία, θα σας ζητήσουμε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, τη διεύθυνση στην οποία θα αποσταλούν τα προϊόντα, τον αριθμό του σταθερού σας τηλεφώνου (ή όποιο άλλο τηλέφωνο θέλετε), την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, την ιστοσελίδα σας (εφόσον υπάρχει).
Τα δεδομένα αυτά επεξεργάζεται η επιχείρηση τηρώντας την εφαρμογή του άρθρου 7Α παρ. 1 (β) Ν. 2472/1997, με σκοπό την υλοποίηση της παραγγελίας που εδόθη από τον πελάτη και με κανέναν τρόπο δεν θα αποκαλυφθούν, δημοσιοποιηθούν ή πωληθούν σε τρίτους, εκτός αν κινηθεί η διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία για την άρση του απορρήτου (Ν. 2225/1994) ή τυχόν υποχρεώσεις που απορρέουν από την εθνική εφαρμογή της Οδηγίας 24/2006.

Β. ΤΟ ΠΩΛΟΥΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ

Τα χαρακτηριστικά και άλλα στοιχεία των πωλούμενων προϊόντων είναι διαθέσιμα και μπορείτε να τα πληροφορηθείτε ακολουθώντας τις οδηγίες αναζήτησης που παρατίθενται στον ιστότοπό μας και κάνοντας “κλικ” στο όνομα του αντίστοιχου προϊόντος.

Γ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Η πραγματοποίηση παραγγελίας μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα, αποτελεί σύναψη σύμβασης πώλησης εξ αποστάσεως ρυθμιζόμενη από το νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 2251/1994, όπως έχει τροποποιηθεί.
Δυνατότητα σύναψης έγκυρης παραγγελίας μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, έχετε εφόσον είστε δικαιοπρακτικά ικανός τηρώντας τα άρθρα του Ελληνικού Αστικού Κώδικα, (εφόσον έχετε συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας σας και δεν τελείτε σε δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης). Σε παραγγελίες μπορούν να προβούν και εκπρόσωποι νομικών προσώπων ενώ η επιχείρηση επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να αξιώσει από τον εποπτεύοντα ή κηδεμόνα τυχόν παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν από δικαιοπρακτικά ανίκανα πρόσωπα.

Για προϊόντα τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και για παραγγελίες από εταιρείες, η επιχείρηση μας διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει οποιοδήποτε πιστοποιητικό ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο προκειμένου να διαπιστωθεί η επαγγελματική σας ταυτότητα ή/και η νόμιμη εκπροσώπηση (σε περιπτώσεις εταιρείας).

Δήλωση αποποίησης ευθύνης
Τα προϊόντα SOMFIS απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες. Αποδεχόμενοι τους παρόντες όρους  χρήσης δηλώνετε υπεύθυνα την επαγγελματική σας ταυτότητα και αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη και τις συνέπειες.
Για οποιαδήποτε καταχώρηση ψευδών στοιχείων,  η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ:
 1. Συμπλήρωση ειδικής φόρμας με τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύναψη της σύμβασης πώλησης.
 2. Την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της σύμβασης πώλησης και των όρων χρήσης, με την ηλεκτρονική επιλογή «ΑΠΟΔΟΧΗ» που δίνεται στον ενδιαφερόμενο από τον διαδικτυακό τόπο.

Για τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση όλων όσων επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, η SOMFIS παρέχει τους ακόλουθους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής:

 1. Με αντικαταβολή (μόνο για την Ελλάδα) τη στιγμή που θα παραλάβετε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή ο πελάτης θα επιβαρύνεται με χρέωση 2,50 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%) πλέον του κόστους των μεταφορικών.
 2. Με χρεωστική/πιστωτική κάρτα μέσω του συστήματος Winbank
 3. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (η επιχείρηση δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν χρεώσεις προμήθειας από την Τράπεζα)
 4. Μέσω λογαριασμού Paypal

Ο καταναλωτής μέσω του διαδικτυακού τόπου ενημερώνεται από την επιχείρηση, πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας του, για την ταυτότητα και τη διεύθυνση του προμηθευτή, την τιμή, την ποσότητα, τo κόστος μεταφοράς, τον τρόπο πληρωμής, παράδοσης, το κόστος της αντικαταβολής (ισχύει για πληρωμές με αντικαταβολή), καθώς και για το δικαίωμα υπαναχώρησης.
Με την αποστολή της φόρμας παραγγελίας, ο καταναλωτής λαμβάνει διαδικτυακά αντίγραφο της παραγγελίας, το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει.
Στις τιμές που αναγράφονται στους σχετικούς καταλόγους κάτω από κάθε προϊόν συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ (24%). Η SOMFIS επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αναπροσαρμόζει τις τιμές χωρίς να υποχρεούται να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό. Ισχύουσα τιμή ορίζεται η τιμή του προϊόντος κατά την καταχώρηση της παραγγελίας και εφόσον αυτό είναι διαθέσιμο.
Σημείωση: Οι πελάτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης υπόκεινται σε τυχόν οικονομικές επιβαρύνσεις λόγω διαφορών στην ισοτιμία, εκτελωνισμών κλπ για τα οποία η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη.

Δ. ΤΡΟΠΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ – ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Οι παραγγελίες που καταχωρούνται έως 13:00 μ.μ. αποστέλλονται την ίδια μέρα.
Οι παραδόσεις των προϊόντων σε προορισμούς εντός Ελλάδας γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή μέσω των εταιρειών ACS και Courier Center. Ο χρόνος παράδοσης για χερσαίες μη δυσπρόσιτες περιοχές είναι 1-2 εργάσιμες ημέρες (σε δυσπρόσιτες περιοχές ο χρόνος παράδοσης αυξάνεται ανάλογα).
Οι χρεώσεις έχουν ως εξής

 1. Για αποστολές σε χερσαίους προορισμούς με συνολικό βάρος έως 2 kg τα μεταφορικά κόστη είναι 3,00 €. Για κάθε επιπλέον κιλό η χρέωση είναι 1,00 €.
 2. Για αποστολές σε νησιωτικούς προορισμούς με συνολικό βάρος έως 2 kg τα μεταφορικά κόστη είναι 3,00 €. Για κάθε επιπλέον κιλό η χρέωση είναι 1,25 €.
 3. Για αποστολές σε δυσπρόσιτες περιοχές με συνολικό βάρος έως 2 kg τα μεταφορικά κόστη είναι 5,00 €. Για κάθε επιπλέον κιλό η χρέωση είναι 1,25 €.
 4. Σε περίπτωση που επιθυμείτε την παράδοση σε συγκεκριμένη ώρα ή Σάββατο ισχύει έξτρα χρέωση 3,00 €, και θα πρέπει να μας το αναφέρετε με σχετικό σχόλιο.

Για αποστολές σε δυσπρόσιτες περιοχές, για τις οποίες υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις, ο πελάτης θα ενημερώνεται από την εταιρεία με σχετικό μήνυμα.

Οι αποστολές εκτός Ελλάδας γίνονται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν συνεννόησης  με την επιχείρηση.

Ε. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε μια παραγγελία μέσα σε 1 ώρα από την πραγματοποίηση της, στέλνοντας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: customercare@somfisnails.com
Μετά το πέρας του προαναφερθέντος χρόνου η ακύρωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε ολόκληρη την παραγγελία ή μέρος αυτής εντός προθεσμίας 14 εργασίμων ημερών από την ημερομηνία που την παραλάβετε. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Στην περίπτωση που ο λόγος της επιστροφής σας αφορά σε λάθος της επιχείρησης μας δεσμευόμαστε να αναλάβουμε το κόστος επιστροφής του προϊόντος.

Για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης, έχετε υποχρέωση να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την δήλωση υπαναχώρησης και εφόσον αυτή εγκριθεί από εμάς ξεκινάει η διαδικασία της επιστροφής των προϊόντων. Υποχρεούστε να αποστείλετε το προϊόν στην άρτια κατάσταση στην οποία το παραλάβατε χωρίς δηλαδή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία του και επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις του προϊόντος. Επιπλέον, θα πρέπει να μας αποστείλετε την απόδειξη ή το τιμολόγιο αγοράς, καθώς και το «έντυπο επιστροφής» που θα βρείτε εδώ συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο (στην περίπτωση Εταιρείας, το έντυπο υπογράφεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο και σφραγίζεται με την σφραγίδα της εταιρείας).

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων και αναλόγως αφενός με τον τρόπο που επιλέξατε να πληρώσετε την παραγγελία σας και αφετέρου τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή τους, η επιστροφή των χρημάτων σας θα ολοκληρωθεί εντός 8 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα. Σε περίπτωση που ο λόγος επιστροφής αφορά σε λάθος της επιχείρησης δεσμευόμαστε  να αποστείλουμε εκ νέου τον ταχυμεταφορέα  μας  στην διεύθυνση που μας έχετε ορίσει για την παραλαβή της παραγγελίας με δικά μας έξοδα. Στην περίπτωση που ο καταναλωτής επιθυμεί την επιστροφή της παραγγελίας του χωρίς να υπάρχει υπαιτιότητα της επιχείρησης  τότε τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον ίδιο τον καταναλωτή. Από τη στιγμή που το προϊόν φύγει από εσάς, η επιχείρηση μας  το παραλαμβάνει εντός 1-2 εργάσιμων ημερών για τις επιστροφές εντός Ελλάδος και μέσω της ACS. Σε περίπτωση που επιλέξετε άλλες μεταφορικές εταιρείες, δεν μπορούμε να παρέχουμε καμία εγγύηση για τους χρόνους παραλαβής των προϊόντων που μας επιστρέφετε. Αφού παραλάβουμε το προϊόν, θα επεξεργαστούμε άμεσα το αίτημά σας και θα σας ενημερώσουμε με e-mail για τον τρόπο διεκπεραίωσής του. Η επιχείρησή μας θέλοντας να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σας δίνει το δικαίωμα να υποβάλετε οποιοδήποτε παράπονό σας ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η εταιρεία δεν δύναται να παρέχει δικαίωμα αντικατάστασης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
 • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το προϊόν να βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία και στην ίδια άριστη κατάσταση στην οποία το παραλάβατε μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης.
 • Το είδος που επιστρέφετε θα πρέπει να συνοδεύεται και από το συμπληρωμένο «έντυπο επιστροφής» που θα βρείτε εδώ εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των επτά (7) ημερών.

Σημείωση:
Για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας, την κατάσταση των πωλούμενων προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο ελάττωμα κατά τον ποιοτικό έλεγχο στο προϊόν που επεστράφη η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει με τον καταναλωτή για την επίλυση του ζητήματος.

Σε περίπτωση που θέλετε να μας επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε η διεύθυνση στην οποία πρέπει να σταλούν τα προϊόντα προς επιστροφή είναι:

ΣΟΦΙΑ ΜΟΤΣΚΑΛΙΔΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΩΝ & ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
Παγγαίου 49
τ.κ. 66131 Δράμα
Τηλ. (+30)2521020010

ΔΙΑΦΟΡΑ

 1. Ανωτέρα βία: Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κλπ) δεν είναι δυνατό να σας παραδώσουμε τα προϊόντα εντός του προκαθορισμένου χρόνου θα σας ενημερώσουμε μέσω e-mail, προκειμένου να μας δηλώσετε αν επιθυμείτε, υπό αυτές τις συνθήκες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Η επιχείρηση μας δεν φέρει καμία ευθύνη για όποια κατάσταση είναι εκτός δικής της υπαιτιότητας και θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την καλύτερη δική σας εξυπηρέτηση.
 1. Τροποποίηση των όρων του παρόντος: Η SOMFIS  διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών. Αναλαμβάνει δε και την υποχρέωση να ενημερώνει το παρόν κείμενο για οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στους όρους.

 

ΕΣΠΑ