Ο καλός οικοδεσπότης…

Ο επαγγελματικός μας χώρος είναι το δεύτερο σπίτι μας και ως καλοί «οικοδεσπότες» πρέπει να φροντίζουμε τους επισκέπτες μας ώστε να νιώθουν όμορφα και ασφαλής μέσα σε αυτό!

Η σωστή οργάνωση του χώρου εργασίας, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή εικόνα μας προς τον πελάτη, αλλά κυρίως στη λιγότερη απώλεια χρόνου για κάθε υπηρεσία. Καλή οργάνωση σημαίνει να είναι όλα τακτοποιημένα σε τέτοιες θέσεις ώ­στε να διευκολύνουν την εργασία μας π.χ. να μη χρειάζεται να μετακινήσουμε κάτι, για να πάρουμε κάτι άλλο.

Το τραπέζι που θα επιλέξουμε για εργασία θα πρέπει να έχει δυο επίπεδα. Το ένα είναι το επίπεδο που δουλεύουμε εμείς και το άλλο επίπεδο, που είναι και μι­κρότερο σε επιφάνεια, είναι το επίπεδο που η πελάτισσά μας  βάζει τα χέρια της για να είναι πιο ψηλά. Αυτό το πετυχαίνουμε είτε με μία δεύτερη επιφάνεια ψηλό­τερη από την πρώτη κατά την κατασκευή του τραπεζιού μας ή τοποθετώντας μαξιλαράκι στο μέρος που η πελάτισσα ακουμπάει τα χέρια της. Αυτό μας διευκολύνει γιατί μπορεί να τα έχει τα χέρια της χαλαρά αλλά και δεν ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια που δουλεύουμε. Πάνω στο τραπέζι είναι απαραίτητη μια πετσέτα για να απορρο­φά την υγρασία. Επίσης για κάθε πελάτισσα χρησιμοποιούμαι μια χάρτινη πε­τσέτα, την οποία μετά το τέλος της εργασίας την πετάμε.

Οι αποστάσεις των μπουκαλιών και των άλλων εργαλείων να μην είναι κοντά στα χέρια μας, έτσι ώστε να μπορούμε να κινηθούμε με άνεση. Το κάθισμα εργασίας μας, αλλά και το κάθισμα της πελάτισσάς μας, να είναι αναπαυτικό και ά­νετο. Ο χώρος να είναι χαρούμενος και ευχάριστος. Ιδανικά μπορούμε να έχουμε μια ευχάριστη μουσική.

Ο εξαερισμός είναι απα­ραίτητος. Αν έχουμε δικό μας χώρο Nail Studio θα πρέπει να έχουμε κάνει με­λέτη εξαερισμού γιατί τα περισσότερα προϊόντα που χρησιμοποιούμε έχουν έντονες μυ­ρωδιές και ο αέρας του χώρου θα πρέπει να ανανεώνεται τακτικά, γιατί αλλιώς το περιβάλλον θα γίνεται ανθυγιεινό. Και φυσικά καλό είναι να μην επιτρέπεται το κάπνισμα στο χώρο εργασίας σας.

Πριν από κάθε υπηρεσία πλένετε τα χέρια σας  με αντιβακτηριδιακό σα­πούνι φιλικό όμως με το δέρμα και καλό είναι να φοράτε πάντα γάντια μιας χρήσης. Ψεκάστε τα χέρια της πελάτισσας με αντιβακτηριδιακά σπρέι φιλικά με το δέρμα.

Επειδή τα υλικά είναι εύφλεκτα θα πρέ­πει να αποθηκεύονται σωστά, με σχετικά σταθερή θερμο­κρασία, γιατί οι εναλλαγές της επηρεάζουν τα προϊόντα και τα αλλοιώνουν. Επίσης πρέπει να αποφεύγεται η έκθεσή τους στο φως του ήλιου, ειδικά στα βερνίκια γιατί αλλοιώ­νει το χρώμα τους. Και βέβαια να αποφεύγετε το κάπνισμα.

Απαραίτητο είναι να αποστειρώνετε τα εργαλεία σας μετά από κάθε χρήση, ενώ τα εργαλεία που δεν αποστειρώνονται να είναι μιας χρήσεως. Για να πάρετε τα προϊόντα από τα βάζα χρησιμοποιείστε σπάτουλα μιας χρήσεως ή επιλέξτε προϊόντα σε συσκευασία αντλίας. Καθαρίζετε την επιφάνεια του πάγκου εργασίας σας με αντισηπτικό σπρέι με­τά από κάθε υπηρεσία.

Το πάτωμα θα πρέπει να καθαρίζεται με κάποιο απολυμαντικό προϊόν και να μην γλιστράει για να αποφύγουμε τα ατυχήματα. Καλό είναι να έχουμε πά­ντα από δυο εργαλεία, ώστε αν κάποιο χαλάσει ξαφνικά να μη χρειαστεί να διακόψουμε την εργασία μας.

Θα πρέπει να ανανεώνουμε τη γκάμα των βερνικιών μας, σε κάθε αλλαγή ε­ποχής, όπως και τις υπηρεσίες μας και να τις διαμορφώνουμε έτσι, ώστε να ε­ξυπηρετούν τις ανάγκες του δέρματος για την εποχή που γίνονται. Το stock της αποθήκης μας πρέπει να ελέγχεται τακτικά έτσι ώστε να μην μας λείψουν πράγματα και προϊόντα και να ελέγχουμε συχνά τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να τυπώσουμε ενημερωτικά φυλλάδια που να αναφέρουν και να εξηγούν τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Έτσι κάθε και­νούρια πελάτισσα, θα ενημερώνεται για τι ακριβώς κάνουμε και ποιες άλλες υ­πηρεσίες μπορούμε να της παρέχουμε, όπως και οδηγίες για τα τεχνητά νύχια που θα ενημερώνουν τις πελάτισσες που τα τοποθετούν για πρώτη φορά τι να προσέχουν.

Για τις πελάτισσες που θέλουν διακόσμηση θα πρέπει να έχετε μερικά TIPS βαμμένα και σχεδιασμένα, ώστε να μπορείτε να δείχνετε στην πελάτισσά σας για να διαλέξει. Μ’ αυτόν τον τρόπο κερδίζετε χρόνο γιατί είναι σχέδιο που το έχε­τε ξανακάνει και κατά συνέπεια θα το κάνετε γρηγορότερα και η πελάτισσα δεν θα χρειάζεται πολύ χρόνο για να σκεφτεί.

 

 

Nail Technician , ,

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ