Γαλλικό… εξ Αμερικής!

Όπως σε όλους τους αστικούς μύθους, έτσι και στο γαλλικό μανικιούρ οι πληροφορίες για την απαρχή του είναι συγκεχυμένες.

Κάποια εκδοχή τοποθετεί το λανσάρισμα του γαλλικού στη Γαλλία του 17ου αιώνα με κίνητρο την απόκρυψη των δυσχρωμιών και των ρύπων των νυχιών σε μια εποχή που το νερό και το σαπούνι δεν (!) ήταν τόσο στη μόδα.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι το γαλλικό επινοήθηκε γύρω στα 1930 από εταιρία προϊόντων μακιγιάζ, όταν οι πελάτισσές της (ανερχόμενες στάρλετ του Χόλυγουντ) εξέφρασαν την επιθυμία για την ύπαρξη ενός σικ γυαλιστερού αλλά φυσικού μανικιούρ που θα έκανε τα χέρια τους να «γράφουν» υπέροχα στις κάμερες. Εκπρόσωπος της εταιρίας παρατήρησε ότι όση ώρα μιλούσαν οι κυρίες, η κρέμα που έβαζαν στο σώμα τους κι έμπαινε κάτω από τα νύχια τους,  έδειχνε τα νύχια τους γυαλιστερά , πιο λευκά, πιο καθαρά, και περισσότερο φρέσκα.

Ως επικρατέστερη εκδοχή πάντως θεωρείται  αυτή που υποστηρίζει ότι το γαλλικό μανικιούρ – παρά την ονομασία του – έχει αμερικάνικες ρίζες και έγινε γνωστό το 1976 ως δημιούργημα του διάσημου make-up artist Jeff Pink.

Την δεκαετία του ’70, και μετέπειτα του ’80, το Χόλυγουντ ήταν στο αποκορύφωμα του και οι ταινίες γυριζόντουσαν η μία μετά την άλλη. Τα ατελείωτα σκηνικά, οι ποικιλίες των ντεκόρ, τα αμέτρητα κοστούμια τόνιζαν την έννοια του γκλάμουρ. Το μακιγιάζ και το μανικιούρ έπρεπε πάντα να είναι άψογο και κατάλληλο για κάθε περίπτωση.

Λόγω έλλειψης χρόνου έπρεπε να υπάρχει ένα μανικιούρ κατάλληλο για την κάθε λήψη και να ταιριάζει με τις ενδυματολογικές αλλαγές των ηθοποιών. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα βρήκε ο τότε νέος, φιλόδοξος και πολύ ταλαντούχος Jeff Pink, ο οποίος και επινόησε αυτό το αριστούργημα. Η ιδέα του ήταν να δώσει στα νύχια ένα υγιές χρώμα στη βάση με γραμμή λευκού στο ελεύθερο άκρο.

Στη συνέχεια, η ιδέα αυτή χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε μια επίδειξη μόδας στο Παρίσι, καθώς ήταν ένα μανικιούρ που ταίριαζε σε όλα τα μοντέλα της επίδειξη μόδας. Καθώς εκείνη την εποχή ήταν μόδα «όλα τα γαλλικά», με την αναγνώριση της Γαλλίας ως πρωτοπόρου της μόδας παγκοσμίως, το είδος αυτό κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ως «γαλλικό μανικιούρ».

Το Χόλυγουντ λάτρεψε αυτή τη νέα μόδα, η οποία πολύ γρήγορα διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κύριο πλεονέκτημα του γαλλικού μανικιούρ είναι ότι τα νύχια φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά συγχρόνως και πολύ φυσικά. Το γαλλικό μανικιούρ είναι ιδανικό για κάθε στυλ, για κάθε περίπτωση, για κάθε ηλικία.

Η σύγχρονη τάση είναι η ανάπτυξη του γαλλικού μανικιούρ σε διάφορα χρώματα. Τα χρώμα των νυχιών και του ελεύθερου άκρου του νυχιού μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη μόδα, τη φαντασία και τις προτιμήσεις. Επίσης, μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορα nail art (ζωγραφική, διακόσμηση με κρύσταλλα, γκλίτερ, σκόνες  και διάφορα άλλα αξεσουάρ).

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για την περισσότερο κινήσιμη υπηρεσία στα τραπέζια μανικιούρ όλου του κόσμου, την υπηρεσία που οι απανταχού τεχνίτριες συχνά λατρεύουν να μισούν και τη ίδια στιγμή ένα στυλ που έχει καπηλευθεί όσο λίγα. Το βέβαιο είναι πως, σε όλο αυτό το χρονολογικό φάσμα, έχει γίνει σαφές ότι δεν πρόκειται για μια πρόσκαιρη επιταγή της μόδας: Το γαλλικό ήρθε για να μείνει!!

History ,

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ