Είσαι επαγγελματίας… και φαίνεσαι!

Ασφαλώς γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εμφάνιση σ’ όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας, πολύ περισσότερο λοιπόν στην εργασία μας.  Η εμφάνιση και η συμπεριφορά είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν. Τα ρούχα μας θα πρέπει να είναι πάντα καθαρά και άνετα, για να μας διευκολύ­νουν στις κινήσεις που απαιτεί η εργα­σία μας.  Ιδανικό θα είναι να έχουμε μια συγκεκριμένη στολή ή ποδιά εργασίας.

Η καθαριότητα δεν είναι απλά «η μισή αρχοντιά» αλλά ο­λόκληρη πρωταγωνί­στρια στον καθορισμό της επαγγελματικής μας υπόστασης. Οφείλουμε λοιπόν να προ­σέξουμε όλα τα σημεία:

  • Καθαρή αναπνοή
  • Καθημερινά αποσμητικό στις μασχάλες
  • Νύχια φροντισμένα, καθαρά και γυαλισμένα αν δεν τα βάφουμε. Πο­τέ μισοβαμμένα.
  • Μαλλιά καθαρά και περιποιημένα. Αν συνηθίζουμε να τα πιάνου­με ψηλά χρησιμοποιούμε ένα καλόγουστο κοκαλάκι και ποτέ κλάμερ κομμω­τηρίου.

Ο χώρος που εργαζόμαστε και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, πρέπει να είναι καθαρός και προσεγμένος έτσι ώστε το πρόσωπο που φροντίζουμε να αι­σθάνεται άνετα και να νιώθει ασφαλές από άποψη υγιεινής.

Πριν ξεκινήσουμε την εργασία μας, ενημερωνόμαστε για τα ραντεβού της ημέρας για να έχουμε από πριν μια εικόνα και να προγραμματίσουμε σωστά το χρόνο μας και τις υπηρεσίες μας. Βρισκόμαστε πάντα στη θέση ερ­γασίας μας πριν την πελάτισσα έτσι ώστε να μη χρειάζεται να μας περιμένει να ετοιμαστούμε και νιώθει ότι πιεζόμαστε.

Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στα ραντεβού μας. Η σωστή οργάνωση του χρόνου εργασίας μας ξεκινάει από το κλείσιμο των ραντεβού. Σε περίπτω­ση που υπάρξει καθυστέρηση στο ραντεβού με υπαιτιότητα της πελάτισσας/τη τότε έχετε δύο επιλογές: ή θα μειώσετε τις υπηρεσίες που έχουν προγραμματι­στεί (π.χ. δεν θα κάνετε μανικιούρ πεντικιούρ άλλα το ένα από τα δύο, ότι είναι πιο απαραίτητο) ή θα τηλεφωνήσετε στο επόμενο ραντεβού και θα ζητήσετε να καθυστερήσει να έρθει, για να μην περιμένει σε περίπτωση βέβαια που μπορεί και θέλει. Αν η καθυστέρηση είναι μεγάλη θα πρέπει να το καταργήσετε και να ανανεώσετε το ραντεβού για κάποια άλλη μέρα.

Η πρώτη γνωριμία είναι πολύ σημαντική και οφείλουμε να διαθέσουμε πε­ρισσότερο χρόνο, ώστε να εξοικειωθούμε με τις ιδιαιτερότητες του προσώπου που περιποιούμαστε και να συλλέξουμε τις πρώτες βασικές μας πληροφορίες, ώστε να δημιουργήσουμε τον προσωπικό φάκελο (καρτέλα) της/του.

Πριν ξεκινήσουμε μια εργασία θα πρέπει να τη ρωτήσουμε μερικά πράγμα­τα, για να μπορέσουμε να της προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σύμφωνα με τις ανάγκες της. Θα πρέπει δηλαδή να ξέρουμε αν έχει αλλεργία σε κάποιο προϊόν για να προσέξουμε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε, αν έχει κάποια ιδι­αίτερη προτίμηση σε διακόσμηση κλπ.

Επίσης θα εξετάσουμε τα νύχια και το δέρμα των χεριών και των ποδιών της, για να προσδιορίσουμε τις ανάγκες, το είδος της υπηρεσίας και των προϊόντων που θα είναι κατάλληλα για τη συγκε­κριμένη περίπτωση π.χ. τι επάγγελμα κάνει. Αν είναι κομμώτρια που έχει συχνή επαφή με το νερό και θέλει τεχνητά νύχια, θα πρέπει να την ενημερώσουμε ότι θα χρειάζεται λίγο πιο συχνά συντήρηση. Εάν χρησιμοποιεί computer, προτιμότερο σε αυτή την περίπτωση να διατηρούνται τα νύχια κοντά για να μη δυσχεραίνουν τις κινήσεις στο πληκτρολόγιο. Εάν φοράει φακούς επαφής, θα πρέπει και πάλι τα νύχια να είναι πιο κοντά.

Εάν διαπιστώσουμε πρόβλημα με το δέρμα ή τα νύχια, θα πρέπει διακριτικά να ρωτήσουμε αν έχει επισκεφτεί δερματολόγο και στην αντίθετη περίπτωση να το προτείνουμε, χωρίς να προκαλέσουμε περιττό πανικό, γιατί μπορεί αυτό που έχει να είναι εποχιακό ή προσωρινό. Σ’ αυτή την περίπτωση, αν δε φερθούμε με σύνεση, θα διαρρηχθούν οι σχέσεις και το φταίξιμο θα είναι δικό μας.

Σε κά­θε επίσκεψη εξετάζουμε την κατάσταση των νυχιών προκειμένου να εντοπί­σουμε μια αλλαγή π.χ. πιο σκληρά πετσάκια λόγω εποχής ή αλλαγή δραστη­ριότητας. Ενημερώνουμε για την αλλαγή που διαπιστώσαμε και προτείνουμε λύσεις. Η δημιουργία εμπιστοσύνης στη σχέση μας με τους πελάτες μας αποτε­λεί το θεμέλιο λίθο μιας μακρόχρονης και σταθερής συνεργασίας.

Προτιμήστε γενικές συζητήσεις. Αποφύγετε πολιτικά θέματα, ποδοσφαιρι­κά, φυλετικά κ.λπ., και ότι άλλο πιθανώς θα αποτελούσε αφετηρία της όποιας διαμάχης.

Χρυσός Κανόνας : Μάθετε να ακούτε τι σας λένε.

Εκτός του ότι συλλέγετε πε­ρισσότερη πληροφόρηση για να εντοπίσετε τις πραγματικές ανάγκες, ιδιομορ­φίες, χαρακτηριστικά, η πολύτιμη γνώση τους χτίζει καλύτερες σχέσεις και καλύτερες υπηρεσίες.

 

Somfis Nail Academy , ,

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

two × five =

ΕΣΠΑ